Telefoon
Geen reacties

Appen tijdens een fietstocht, dat mag voortaan niet meer

Vanaf 1 juli is het verboden om te appen op de fiets. Voorheen was het natuurlijk al verboden om in de auto met je mobiele telefoon bezig te zijn, maar nu mag dat dus ook niet meer op de fiets. Overigens is het niet alleen verboden om te appen op de fiets, ook bellen of überhaupt je telefoon in je hand vasthouden mag niet meer. Je fiets wordt, net als een auto, gezien als een voertuig en de regel daarvoor is dat mobiele telefoons verboden zijn. Een telefoon is namelijk een van de grootste afleiders in het verkeer. Wist je dat voorheen bijna de helft van de fietsers zijn of haar mobiel gebruikt tijdens het fietsen? Bij jongens en meiden van 18 tot 24 jaar is dat zelfs 75%. Bizar veel dus!

Appen op de fiets boete

Appen op de fiets boete van 95 euro. Zoveel? Ja echt. Wil jij toch even snel je vriend, vriendin of familielid een appje sturen om te laten weten dat je onderweg bent? Stap dan even af om dat te appen. Dat kan je veel geld besparen. De reden waarom appen tijdens het fietsen bestraft wordt met een boete, is dat het ontzettend belangrijk is om je aandacht 100% bij het verkeer te houden. Een boete voor appen in de auto is hoger, namelijk zo’n 240 euro. De reden hiervoor is dat je met je auto veel meer schade aan kunt richten bij anderen.

Niet alleen appen op de fiets verboden

Naast het feit dat appen op de fiets verboden is vanaf nu, mag je ook niet meer andere elektronische apparaten vasthouden. Denk hierbij aan een tablet, fotocamera of een apparaat waarmee je muziek luistert. Het is dus verstandig om voortaan je telefoon in je zak te houden. Dat is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor je eigen veiligheid.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu