Communicatie/Telecom, Telefoon
Geen reacties

5 weetjes over simkaarten

Sinds een aantal jaar is het gebruik van toestellen waarbij een verbinding met de buitenwereld noodzakelijk is, flink toegenomen. Dit komt doordat de gehele wereld de laatste tijd erg veel verbonden wilt zijn met het internet. Sociale media speelt hierin een ontzettend grote rol Doordat sociale media zo populair is, wordt er op dit moment veel gebruik gemaakt van mobiele data. De mobiele data kan op verschillende manieren tot stand komen. Een van de mogelijkheden is een Wifi signaal. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een simkaart met een tegoed. Dit tegoed kan in een abonnementsvorm aangeschaft worden. Daarentegen is het ook mogelijk om dit tegoed vooraf te betalen. Ben je hier naar op zoek? Dan kun je wellicht een prepaid herlaadkaart kopen. Doordat je deze prepaid kaart aanschaf heb je aan het einde van de maand zeker geen extra onvoorziene kosten. Wanneer je over je tegoed heen gaat, kun je geen gebruik meer maken van de diensten van een prepaid kaart.

Weetjes over de simkaart

Nummer 1: Allereerst is het mogelijk om een simkaart in verschillende formaten aan te schaffen. Deze formaten zijn voor iedere toestel verschillend. In de meeste gevallen is het zo dat hoe nieuwer de telefoon, hoe kleiner de simkaart. Let er voor aanschaf van een nieuwe simkaart dus op welk formaat bij jouw toestel past. Het zou vervelend zijn als je je simkaart niet kunt gebruiken terwijl je aan een abonnement vast zit.

Nummer 2: Als tweede is het mogelijk om een 3 in 1 simkaart aan te schaffen. Dit is vooral geschikt wanneer je niet weet welk formaat simkaart bij jouw toestel past. Op deze manier zijn de Standaard simkaart, de Micro simkaart en de Nano simkaart samengevoegd in één simkaart. Deze simkaart kun je gemakkelijk van maat veranderen als dat nodig is. Echter is het wel van belang dat je onthoudt dat de kaart alleen van groot naar klein afbreekbaar is. Als je de simkaart te ver uit elkaar haalt, kun je hem misschien niet meer gebruiken.

Nummer 3: Als derde heeft iedere simkaart een eigen vergrendeling. Het is namelijk zo dat iedere simkaart een verschillende pincode heeft. Op deze manier kan het dus niet voorkomen, dat wanneer jouw toestel wordt gestolen, andere mensen gebruik kunnen maken van jouw simkaart. Echter is het wel van belang om de pincode van je simkaart te wijzigen als je de simkaart hebt ontvangen. Dit komt doordat iedere simkaart namelijk als allereerst code vier keer nul heeft. Deze code is dus algemeen bekend en makkelijk te kraken.

Nummer 4: Als vierde is heeft iedere simkaart een eigen Puk code. Deze code heb je nodig als je de pincode van je simkaart te vaak foutief hebt ingevuld. Zorg er dus voor dat je deze code niet kwijt raakt bij de aanschaf van een nieuwe simkaart.

Nummer 5: Als laatst is het zo dat het nummer van een simkaart enkel en alleen hoort bij je simkaart. Dit nummer hoort dus niet bij de telefoon. Hierdoor kun je gemakkelijk je telefoonnummer wijzigen als je wel hetzelfde toestel wilt behouden.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu