Communicatie/Telecom
Geen reacties

Beste platforms voor online meetings

Thuiswerken onderdeel van het nieuwe normaal

Sinds het begin van de Corona crisis is het devies van de regering om zoveel mogelijk thuis te werken. Voor veel mensen was dit een grote omschakeling. Om efficiënt thuis te kunnen werken, heb je een arbo verantwoorde werkplek nodig. Dat betekent een bureau op de juiste hoogte, stabiel internet, een laptop en afhankelijk van wat je prettig vindt, een losse monitor, toetsenbord en muis. Nadat je dit al dan niet in overleg met je werkgever hebt ingericht, kan het thuiswerken beginnen. Een van de belangrijkste dingen die je anders aan zult moeten pakken, is de manier van vergaderen. Dit zal via online meetings moeten gaan. Via je laptop, telefoon of ipad. Je hebt hier een platform voor nodig, geschikt voor laptop en tevens geschikt voor iphone of ipad. Er zijn verschillende platformen met ieder hun eigen kwaliteiten.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is de laatste tijd aan een opmars bezig. Naast voor zakelijk gebruik, wordt Teams ook vaak door scholieren en studenten gebruikt. Het is volledig web based wat het uitermate geschikt maakt voor verschillende platforms en mobiele devices. Je kunt gemakkelijk groepen aanmaken en de meeting link delen met anderen.

Google Meet

Google Meet is vergelijkbaar met Teams, alleen dan van Google. Zeker als je een Google account hebt, is het heel makkelijk werken met Google Meet. Een meeting met meerdere mensen starten is easy. Voor zakelijk gebruik een goed platform, zeker als je een bedrijfsaccount hebt. Je scherm delen om iets aan de groep te presenteren is simpel te doen.

Skype

Skype bestaat al lang en is van een chat platform geëvolueerd tot een volwaardig online meeting platform. Skype is gemakkelijk te gebruiken en er zijn versies voor Windows, Android en Apple’s iOS. Onder Windows gebruikt Skype nogal wat resources wat je laptop traag kan maken. Ook kun je soms last hebben van advertenties.

Facetime

Facetime is exclusief voor Apple’s iOS. Tussen Apple gebruikers onderling is het erg gemakkelijk om online te videobellen. Je kunt een groep aanmaken en met die groep een meeting starten. Wil of moet online meetings kunnen hebben met niet-Apple gebruikers, dan kun je Facetime niet gebruiken.

Whats app

Whats app is de meest gebruikte app. De app werd en wordt nog steeds voornamelijk gebruikt voor chatten en het delen van foto’s en video’s. Whats app is ook goed geschikt om online meetings te doen. Dat kan nu voor maximaal 8 deelnemers. Whats app is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android. Daarnaast is er Whats app web. Hiermee kun je via je browser Whats app gebruiken. Met name handig als je veel moet typen of gedeelde bestanden naar je eigen laptop wilt slepen.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu