Internet
Geen reacties

Eerste hulp bij het gebruik van cryptocurrency

cryptocurrency

Je zult er hoogstwaarschijnlijk wel al eens van gehoord hebben: cryptocurrency. Misschien weet je ook wel al wat het is en wat je ermee kunt. Mocht dit nog niet het geval zijn, let dan goed op. In dit artikel zal ik je de belangrijkste informatie geven wat betreft cryptocurrency. Wellicht dat je besluit dat het iets voor je is of juist het totaal tegenovergestelde. Laten we beginnen!

Het ontstaan van cryptocurrency

In 2008 was er een wereldwijde financiële crisis gaande en dat is ook precies de periode van de komst van de eerste cryptocurrency. Satoshi Nakamato publiceerde een document genaamd “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”. Hierin legt Satoshi zijn uitvinding Bitcoin uit. Het is een decentraal digitaal netwerk om onderling betalingen te verrichten zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank of overheid. In eerste instantie was de Bitcoin niet bedoeld als digitale valuta, maar als een waterdicht systeem om geld rechtstreeks van de ene partij naar de andere partij te kunnen versturen.

Hoe werkt cryptocurrency?

Nu je wat meer af weet van het ontstaan van de eerste cryptocurrency, ben je hoogst waarschijnlijk ook wel benieuwd naar hoe het werkt. Op het moment dat je gebruik wilt maken van het nieuwe betalingssysteem heb je het volgende nodig: een rekening/account, een saldo en transacties. Dit is de basis van het cryptocurrency systeem. Het belangrijkste van een betalingssysteem is dat er bijgehouden moet worden welke transacties gedaan worden. Normaal gesproken wordt dit door een centrale autoriteit gedaan, maar hiervan is bij cryptocurrency geen sprake. Dit betekend dat elke partij zelfstandig alle transacties moet bijhouden en voor iedere nieuwe transactie moet verifiëren of het een geldige transactie betreft!

Investeren in cryptocurrency

Het is ook mogelijk om geld te verdienen aan cryptocurrency en dit kun je doen door hierin te investeren. Dit kun je heel simpel realiseren door het komen van een cryptocurrency en deze vervolgens weer te verkopen op het moment dat de cryptomunt in waarde is gest

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu