Gadgets
Geen reacties

Eindelijk kan het! Betalen met Apple Pay in Nederland!

Apple pay

Het heeft een flinke tijd geduurd. Waar onze zuiderburen al sinds de maand november van 2018 gebruik kunnen maken van Apple’s betaaldienst, hebben wij iets langer moeten wachten.

Apple Pay Nederland, bij welke banken kan het eigenlijk?

Op dit moment is Apple’s betaaldienst in Nederland alleen te gebruiken met de ING bank. Wel zijn er op dit moment aanwijzingen dat Apple Pay zich gaat uitbreiden en binnenkort ook onderdeel wordt van ABN-Amro. Uiteraard houden we jullie daar ook graag van op de hoogte, maar zolang er alleen speculaties zijn kunnen we het niet met zekerheid zeggen.

Apple Pay instellen

Voor het instellen van Apple Pay heb je een aantal dingen nodig:

  • Een apparaat die in aanmerking komt voor de betaaldienst
  • Een bankkaart van een deelnemende bank
  • De laatste software update
  • Een Apple ID die is ingelogd bij iCloud

Uiteindelijk is Apple Pay instellen echt heel eenvoudig. Je gaat naar de Wallet-applicatie op je iPhone of iPad. Vervolgens voeg je je kaart toe. Nu wordt de informatie gecontroleerd bij de bank. Wanneer dit klaar is weet jij hoe Apple Pay gebruiken. [weet jij hoe je AP kunt gebruiken].

Hoe Apple Pay gebruiken op je Watch of Mac?

Ook met een Apple Watch of Mac is het mogelijk om te betalen via Apple’s betaaldienst. Voor de Apple Watch ga je naar de Watch-applicatie op je telefoon en kies je voor “Mijn Watch”. Vervolgens kun je kiezen voor Wallet & ApplePay. Volg de stappen en start met betalen! Op de Mac kun je via de Systeemvoorkeuren naar het kopje Wallet & ApplePay. Wel heb je hiervoor een Mac met Touch ID nodig. Anders zal het niet gaan werken.

Het laatste nieuws over Apple Pay Nederland

Het is en blijft lastig inschatten wanneer Apple’s betaaldienst bij andere banken beschikbaar wordt. Uiteraard houden we je hier op de hoogte en zodra er iets nieuws te melden is, zullen we dit artikel bijwerken.

 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu