Geen categorie
Geen reacties

Hier moet je op letten bij het kopen van een laptop accu

laptop accu

Werkt jouw laptop nog goed, maar gaat de accu steeds minder lang mee? Dit kan een teken zijn dat je de laptop accu moet vervangen. Een gemiddelde accu gaat ongeveer één tot drie jaar lang mee. Als je de laptop net hebt aangeschaft, zul je merken dat je uren kunt werken zonder het apparaat aan te sluiten op een stroomvoorziening. Na een tijdje wordt de levensduur steeds korter en zul je de laptop vaker moeten opladen. 

Wanneer accu vervangen?

Ondervind je problemen met je laptop? Het kan zo zijn dat dit aan de accu ligt. Problemen met laptops kunnen echter verschillende oorzaken hebben, dus je zult niet gelijk de batterij hoeven te vervangen. Signalen van een defecte accu zijn:

  • De laptop wordt erg warm.
  • De accu gaat nog maar heel kort mee zonder op te laden.
  • De accu wordt niet meer herkend door de laptop.
  • Laptop geeft zelf aan dat de batterij vervangen moet worden.
  • Zonder een aansluiting op netstroom kan de laptop niet meer gebruikt worden.

Hier moet je op letten

Als je één of meerdere bovenstaande problemen herkent, wordt het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe accu. Je kunt echter niet zomaar een laptop accu kopen. Je moet rekening houden met een aantal belangrijke aspecten. Check van tevoren het merk van de accu in de laptop. Vervolgens kun je een accu van hetzelfde merk aanschaffen, zodat je zeker weet dat deze werkt. Daarnaast is de voltage van de batterij belangrijk. Er mag namelijk geen groot verschil zitten tussen de voltage van de oude en nieuwe accu. Heeft jouw laptop op dit moment een accu met 11.1 voltage? Dan kun je het beste voor hetzelfde voltage of een 10.8V laptop accu kiezen. 

 

laptop accu kopen

Hoe vervang ik een laptop accu?

Nu vraag je je waarschijnlijk af: hoe vervang ik mijn laptop accu? Het vervangen van een batterij is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel weten hoe het moet. De meeste laptops bevatten schuifjes aan de onderkant waarmee je de accu eenvoudig kunt verwijderen, maar het kan voorkomen dat het bij jouw laptop anders werkt. Bij het vervangen van een interne accu zul je de laptop open moeten schroeven. Kijk altijd even op de website van jouw laptop-merk voor instructies. 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu