Bedrijven, Communicatie/Telecom, Internet
Geen reacties

Hoe ga je veilig met data om?

Een hot topic. Dat kan je het wel noemen. Elke dag zie je wel een nieuwtje voorbij komen over de volgende cyber aanval. Steeds meer activiteiten worden online uitgevoerd en het aantal clouddiensten is flink aan het groeien. Deze snelle ontwikkeling vraagt ook om innovatie op het gebied van databescherming. Bij cyberaanvallen worden vaak belangrijke persoonsgegevens gestolen. Als dit jou overkomt kan dit ook gevolgen hebben op je reputatie. Om te voorkomen dat je negatief in het nieuws komt is het belangrijk om nu in actie te komen en je data te beschermen. Maar waar moet je beginnen?

Informatiebeveiliging

Met de invoering van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) zijn er al belangrijke stappen gezet om Informatie beter te beschermen. Bedrijven worden op deze manier gedwongen om informatiebeveiliging serieus te nemen. Als bedrijven dat niet doen kunnen ze een boete verwachten. Waar moet je informatiebeveiliging dan aan voldoen? In de ISO 27001 is de norm beschreven waar internationaal aan voldaan moet worden op het gebied van informatiebeveiliging. Door de ISO 27001 te integreren in het managementsysteem voldoe je aan de standaard. Verschillende certificeringspartijen kunnen je helpen om de ISO 27001 te integreren. Zij volgen vaak een vast stappenplan om het gewenste niveau te behalen.

Wat levert het op?

Databeveiliging kost niet alleen maar geld. Door een goed systeem in te voeren is het mogelijk om in alle vrijheid te groeien en te innoveren. Dit zal zorgen voor concurrentievoordeel. Een slecht product kan je niet verkopen en een goede organisatie is nodig om uiteindelijk winst te kunnen draaien. Het is belangrijk om te kijken waar je je organisatie zou kunnen verbeteren en waar processen efficiƫnter zouden kunnen verlopen. ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Als je Het ISO 9001 certificaat behaald toon je aan dat je als organisatie voldoet aan de internationale standaard op het gebied van kwaliteitsmanagement. Ook dit zal er voor zorgen dat je bedrijfsprestaties zullen toenemen op termijn.

Wij begrijpen dat je zelf niet de tijd hebt om helemaal in de materie te duiken en zelf toe te passen op je organisatie. Daarom zijn er online verschillende consultants te vinden die je kunnen helpen om jouw organisatie te verbeteren. Het behalen van de verschillende certificaten is een goed startpunt om jouw onderneming verder een succes te maken.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu