Communicatie/Telecom
Geen reacties

Hoe kan je je GSM signaal in huis verbeteren?

Als je thuis een slecht GSM signaal hebt, dan zul je al snel je mobiele provider de schuld geven. Jij betaalt immers dure abonnementskosten, dus je wilt ook een goed signaal. In de meeste gevallen levert een mobiele provider wel een goed signaal, maar ook de omgeving waar je woont kan de oorzaak van een slecht signaal zijn. Bijvoorbeeld als je in een omgeving woont met weinig zendmasten. Daarnaast kan het ook aan je smartphone liggen. Hierbij daarom enkele tips hoe je het mobiel signaal in huis verbeteren kunt.

Verwijder obstakels die het signaal tegenhouden

Je zult uiteraard niet weten waar de zendmast staat, waar jouw smartphone contact mee maakt, maar er is wel een constante communicatie tussen zendmast en je smartphone. Als hier obstakels tussen staan, dan kan het signaal verzwakt worden. Dit gaat vooral om ijzer en metaal dat in de buurt van je smartphone aanwezig is. Hoe hoger je zit, hoe beter het signaal. Ga bijvoorbeeld naar een bovenverdieping om van je smartphone gebruik te maken.

Zoek de dichtstbijzijnde zendmast op

Als je weet waar de zendmast staat, weet je ook uit welke richting je signaal komt. Er zijn apps te downloaden die de meest dichtstbijzijnde zendmasten kunnen opsporen. Je kunt je mobiel signaal in huis verbeteren door een zendmast te kiezen met het sterkste signaal. De app laat de zendmasten zien met daarbij een zogenaamde dBm-waarde. Hoe lager dit cijfer, des te beter is het signaal. Een dBm-waarde van tussen de 65 en 95 geeft het beste signaal.

Zorg voor een volle batterij

Het klinkt misschien gek, maar om je GSM signaal in huis verbeteren, moet je batterij vol zijn. De telefoon maakt namelijk voortdurend contact met de zendmast. Als het signaal zwak is, moet er telkens opnieuw verbinding worden gemaakt en dit vergt best veel energie van je batterij. Met een zwakke batterij zal verbinding maken zeer moeizaam gaan. Beter is het om altijd een volle batterij te hebben als je een zwak signaal hebt.

Gebruik wifi

Een mobiel signaal in huis verbeteren gaat het beste door geen gebruik te maken van het mobiele signaal, maar van wifi. Wifi is tegenwoordig volledig ingeburgerd en de meeste mensen laten hun smartphone thuis automatisch met wifi verbinden. Je hoeft je dan helemaal geen zorgen meer te maken over je GSM signaal.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu