Bedrijven
Geen reacties

Hoe word je goed in Excel?

Excel cursus volgen

Wat is tegenwoordig niet digitaal? Om mee te gaan met de tijd en aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt moet je jezelf wel digitaal ontwikkelen! Microsoft Word, Excel en PowerPoint zijn basisonderdelen die voor alle beroepsgroepen handig zijn om je te ontwikkelen. In dit artikel wordt Excel besproken en lees je hoe je al snel goed wordt in Excel.

Facts & Figures

Uit onderzoek blijkt dat 89 procent van de organisaties Excel gebruikt om budgetten op te stellen. Maar liefst 70 procent van de organisaties gebruikt Excel voor de financiële transacties en 83 procent voor maandafsluitingen. En dat is maar goed ook! Onderzoekers zijn er namelijk achter gekomen dat veel spreadsheets fouten bevat.

Veel gemaakte fouten in Excel zijn het oneindig invoeren van lijsten, terwijl dit met een formule op te lossen is. Wanneer er een fout gemaakt wordt is men vaak uren op zoek naar het probleem, terwijl dit niet nodig is. Hoe zorg je er voor dat je Excel snel onder de knie hebt? Hieronder lees je tips om snel goed te worden in Excel.

Volg een ICT-training

Ten eerste is het een goed idee om een Excel cursus te volgen. Het voordeel van zo’n cursus is dat je het op ieder niveau kan volgen: van beginnersniveau tot gevorderd. Verder ben je vrij om de cursus naar eigen wens in te vullen. Zo kan je de Excel cursus thuis volgen, wordt het op maat gemaakt en krijg je bij het succesvol afronden een diploma. Dat kan je mooi op je cv bijschrijven!

Verdiep je alvast in de materie

Excel leer je niet goed door uren in de boeken te gaan kijken. Het is slechts een hulpmiddel. Probeer daarom alvast wat dingen uit en zoek in de zoekmachines wat de functies betekenen. Op internet vind je handige trucjes in Excel.

Ga sparren met andere IT’ers

Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat je even vastloopt. In dat geval is het verstandig om te sparren met andere ICT-professionals. Zo kom je al snel aan je antwoord.

Daarnaast zijn er online veel adviseurs als je vragen hebt over bijvoorbeeld de loopbaan. Zij helpen je ook bij het beantwoorden van vragen over je loopbaan.

Abonneer je op YouTubekanalen

Op YouTube, de meeste gebruikte zoekmachine op Google na, vind je tutorials over Excel. Het fijne hieraan is dat je letterlijk een beeld krijgt hoe je bepaalde functies moet invoeren.  Goede kanalen zijn bijvoorbeeld ‘Excel Campus’ van Jon, ‘ExcellsFun’ en ‘Leila Gharani’.

Op ‘ExcellsFun’ staan meer dan 2.800 video’s op YouTube. Per week wordt er op dit kanaal ongeveer 2 video’s geüpload. ‘Excel Campus’ is een goede kanaal voor beginners om al snel veel te leren. ‘Leila Gharani’ is meer geschikt voor gevorderden.

Je kan op Excel rekenen!

Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je Excel op je computer geïnstalleerd hebt. Gelukkig heb je tegenwoordig cursussen waarbij je Excel binnen 24 uur hebt geleerd. Naast dat je nieuwe functies ontdekt gaat het werken ook een stuk sneller. Je hebt hier alleen maar profijt van!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu