Communicatie/Telecom
Geen reacties

ICT outsourcen

ICT Outsourcen

ICT zelf uitvoeren

ICT vraagstukken zijn erg uiteenlopend en daarom heb je brede kennis nodig om het zelf te kunnen uitvoeren. Het kan ook erg veel tijd kosten om je ICT beheer zelf uit te voeren en er is constant scholing nodig om het kennisniveau op pijl te houden voor je personeel. Wanneer je één persoon hebt voor ICT en diegene is ziek, dan heb je waarschijnlijk een probleem. Dit maakt je ook erg afhankelijk van die ene persoon. En bij ICT heb je veel verschillende kennisgebieden en het is erg moeilijk om iemand te vinden die kennis heeft op elk gebied.

ICT beheer uitbesteden

Het ICT beheer uitbesteden zou een goede oplossing zijn, hieronder zal ik vertellen waarom. Als je ervoor kiest om het ICT beheer uit te besteden kun je bepaalde afspraken maken en garanties krijgen, zo weet je precies wat je kan en mag verwachten. ICT beheer uitbesteden is vaak ook goedkoper dan iemand in dienst nemen die dit voor je doet, zeker voor MKB en kleinere ondernemingen. Een ICT bedrijf heeft mensen in dienst met kennis op verschillende gebieden, waardoor je een breed kennisniveau tot je beschikking hebt. Het ICT beheer uitbesteden is ook veiliger, omdat de veiligheid wordt gewaarborgd met diverse certificaten. Je kunt zelfs gebruik maken van een 24/7 storingsdienst, zo kun je altijd contact opnemen als er problemen zijn. En wat ook erg fijn is, is dat je één aanspreekpunt hebt voor alle ICT gerelateerde vragen.

Nadelen ICT beheer uitbesteden

Naast alle voordelen zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen die komen kijken bij het uitbesteden van het ICT beheer. Het uurtarief is hoger dan die van een ICT medewerker in dienst, en je bent afhankelijk van een ICT- partij. Bij sommige ICT bedrijven heb je en helpdesk die voor frustraties kan zorgen, en sommige ICT bedrijven bieden geen site-on support.

Als je de voordelen en nadelen vergelijkt ziet het er naar uit dat het ICT beheer uitbesteden gunstiger is, dus dat is ook wat ik zou aanraden om te doen!

 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu