Geen categorie
Geen reacties

Innovatieve workshop voor personeel

Ben je ondernemer of manager van een bedrijf? Dan kan het iets voor jou zijn om je personeel een workshop aan te bieden. Het is belangrijk dat je personeel ook echt iets leert bij deze workshop. Dit kan lastig zijn aangezien er zo ontzettend veel verschillende workshops voor werknemers aangeboden worden. Een workshop design thinking methode is voor alle werknemers ontzettend leerzaam.

Design thinking methode

De design thinking methode is voor veel mensen nog een onbekende methodiek. Juist daardoor is het heel leerzaam voor jouw werknemers om een workshop te krijgen over deze methode. Deze methode wordt vooral veel gebruikt om ontzettend complexe problemen op te lossen. De methode is niet per se gekoppeld aan een bepaalde sector dus is deze toepasbaar op allerlei verschillende bedrijven. Binnen deze methodiek staat de mens altijd centraal. Daarmee wordt bedoeld dat men probeert om alle problemen steeds vanuit menselijke behoeften te formuleren. Op deze manier wordt het probleem al een stuk minder ingewikkelt. De methode bestaat uit 5 stappen die je samen met een team zult doorlopen. Door stap voor stap naar het probleem te kijken wordt het probleem stap voor stap een stukje minder complex. Op deze manier krijgen veel mensen nieuwe inzichten waarmee het probleem meestal door goed teamwork opgelost kan worden.

Teamwork

Bij de design thinking methode is het belangrijk dat er goed in een team wordt samengewerkt. Één van de vijf stappen waaruit de methodiek is opgebouwd is dan ook brainstormen. Meestal wordt bij deze brainstormsessie duidelijk wat voor oplossingen verschillende mensen zien voor hetzelfde probleem. Door daar samen objectief naar te kijken wordt het probleem vaak opgelost. Het is belangrijk dat voor deze workshop onderlinge meningsverschillen aan de kant worden gezet om samen te zoeken naar een oplossing. Hierdoor is deze workshop uiterst geschikt als teambuilding activiteit.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu