Bedrijven
Geen reacties

Inwerken is belangrijker dan je denkt

onboardingprogramma

We kennen het wel, wanneer je begint bij een nieuwe baan en je vaak een proces moet volgen om goed ingewerkt te worden. Wat veel mensen niet beseffen is dat dit proces enorm belangrijk is! Zowel medewerkers als het bedrijf zelf halen hier het voordeel uit. Een bedrijf wil liever niet dat medewerkers na een jaar alweer vertrekken. Het is belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan het onboarding programma. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij een onboarding programma? Lees dan snel verder!

 

Onboarding

Het is belangrijk dat de onboarding goed wordt gedaan door een bedrijf omdat nieuwe medewerkers zich dan meteen op hun plek voelen en zich meer betrokken voelen. Op het begin is het altijd even zoeken in een nieuw bedrijf. Wanneer een bedrijf dan een goed onboarding programma aanbiedt dan voelt iemand zich snel thuis. De piramide van Maslow kan goed toegepast worden op onboarding. In deze piramide staan 5 verschillende niveaus plaats, namelijk:

  1. Lichamelijke behoeften
  2. Veiligheid en zekerheid
  3. Sociaal contact
  4. Erkenning en waardering
  5. Zelfrealisatie

Er moet aandacht besteed worden aan deze piramide samen met onboarding om zo te zorgen dat medewerkers snel bij het zelfrealisatie zitten en zo zelf initiatief nemen en vertrouwen hebben in wat ze doen.

 

Het programma

Het onboarding programma moet zorgvuldig gebeuren. TinQwise maakt inwerken bijzonder en speelt in op de emoties. Zij willen ervoor zorgen dat minder mensen in het eerste jaar al stoppen. Op verschillende onderwerpen focussen zij zich zodat je als bedrijf altijd hier terecht kan. Alles staat in het teken van een nieuwe medewerker een fijn gevoel geven en zij prettig ingewerkt worden! Vaak wordt bij inwerken alleen gekeken naar de praktische en saaie zaken, dat terwijl het veel meer dan dat is. Wanneer je als bedrijf gaat kijken naar de mogelijkheden van TinQwise gaat er een wereld voor je open, het is zeker een aanrader! Er zijn namelijk al veel successen behaald en veel bedrijven zien de voordelen in om meer te kijken naar emoties op het gebied van onboarding.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu