Geen categorie
Geen reacties

Tweedehands laptop kopen? Hier moet je op letten

tweedehands laptop kopen

Werkt jouw huidige laptop niet meer naar behoren? Het aanschaffen van een nieuwe laptop kost in sommige gevallen veel geld. Als je simpelweg geen groot budget hebt, kun je ervoor kiezen om een tweedehands laptop te kopen. Als je hiervoor kiest, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo wil je oplichting zoveel mogelijk voorkomen en zul je de laptop grondig moeten controleren voor aanschaf. 

Waar koop ik een tweedehands laptop?

Overal op het internet zijn laptops te verkrijgen, maar waar vind je nu eigenlijk de tweedehands exemplaren? Nu we met z’n allen onwijs veel online shoppen, is het handig als je een tweedehands laptop online kunt bestellen. Op Marktplaats.nl, Speuders.nl en andere verkoopwebsites kun je verschillende tweedehands laptops vinden. Daarnaast zitten er in elke stad wel computerzaken die grootschalig oude laptops opkopen en herstellen. Op deze manier koop je een tweedehands laptop die naar behoren werkt. 

Voorkom oplichting

Tegenwoordig zijn er veel oplichters actief op het internet. Zij proberen met de verkoop van producten mensen op te lichten. Dit doen ze door een persoon voorhand geld te laten betalen en hierna geen product op te sturen of door het aanbieden van een product dat niet naar behoren werkt. Het is belangrijk dat je oplichting zoveel mogelijk probeert te voorkomen. Dit doe je door het ophalen van de tweedehands laptop bij iemand thuis of in de winkel. Op deze manier kun je het product in het echt zien en kijken of deze aan jouw wensen voldoet. Daarnaast raden we je aan om nooit van tevoren te betalen. Je weet namelijk nooit zeker op de aanbieder het product wel echt naar je opstuurt. 

Goed controleren

Als je de laptop ophaalt in een winkel of bij iemand thuis is het van belang dat je deze goed controleert. Het kan namelijk voorkomen dat de laptop helemaal niet goed meer werkt of een slechte accu heeft. Zet daarom de laptop altijd even aan zonder lader voordat je deze aanschaft. Open een browser op de laptop en kijk of het scherm nog goed werkt. Bekijk de laptop daarna van alle kanten en check op beschadigingen. Koop je een tweedehands zakelijk model? Dan moet je er rekening mee houden dat de laptop geoptimaliseerd kan zijn en wellicht geen besturingssysteem bevat. 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu