Geen categorie
Geen reacties

Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN dienst?

VPN

Ben je op zoek naar een VPN-verbinding maar twijfel je over welke VPN verbinding je het beste kan kiezen? In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste VPN provider!

Wanneer is VPN goed?

Een goede provider biedt privacy, verschillende functies, encryptieprotocollen, de juiste prijs en het aantal servers en serverlocaties. Vaak blinken VPN-diensten uit in 1 onderdeel. Sommige VPN-providers zijn bijvoorbeeld zeer geschikt als je VPN niet vaak wilt gebruiken, maar je hecht bijvoorbeeld wel veel waarden aan je privacy en je download ook best veel via het internet. Andere VPN-providers zijn weer heel goed in beperkingen en blokkades omzeilen die een land of bedrijf je oplegt. De VPN-diensten van tegenwoordig scoren op alle vlakken wel een voldoende, maar er zijn altijd verschillen tussen providers.

Als jij de juiste VPN wilt vinden moet je eerst voor jezelf bedenken wat je precies wilt doen met je VPN. Echter zijn er ook andere factoren die een rol spelen, maar dat ligt ook aan jouw voorkeuren. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten:

  • VPN-serverlocaties (het aantal servers dat ze hebben)
  • Torrent downloaden
  • Log beleid (registreren/opslaan van je gegevens)
  • Anti mal/spyware functies
  • Mobiele apps
  • Encryptieprotocollen
  • Snelheid
  • Prijs

Netflix en Torrents

Kijk goed naar de functies die een VPN-provider aanbiedt. Kijk jij graag naar Netflix als je op reis bent? Er zijn VPN-providers die specificaties van deze tool aanbieden zodat jij altijd kunt genieten van jouw favoriete Netflix serie op een veilige manier, waar je ook bent.

Servers en locaties

Elke VPN heeft verschillende servers en locaties. Dit is er in de eerste instantie om jouw locatie te verplaatsen en te vergrendelen voor externe partijen. Ook kunnen verschillende servers plaatsvinden in andere landen en dit biedt verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan het kijken van Nederlandse TV in het buitenland (je hebt dan natuurlijk wel een Nederlandse VPN-provider nodig) of buitenlandse programma’s in Nederland kijken (dan heb je een buitenlandse provider nodig). Ook als je je zorgen maakt over spionage in je eigen land kun je een provider nemen in een ander land. Het is altijd belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en wetten in het desbetreffende land. De VPN-provider is natuurlijk gemaakt aan de hand van de regels en wetten van het betreffende land.

Prijs

Wij begrijpen dat het fijn is als een VPN-dienst beschikt over optimale veiligheid, maar eenVPN dienst niet gratis. Als je een gratis VPN dienst gebruikt is er een grote kans dat ze jouw internet gedrag in de gaten houden en op basis daarvan advertenties tonen. Ze hebben vaak ook minder server locaties en dat resulteert in minder garantie op privacy. Daarom geven wij het advies om een betaalde provider te nemen. Betaalde VPN-providers nemen jouw privacy serieus omdat je ervoor betaald. Het kost vaak maar een paar euro en meestal zijn er proefabonnementen die je kunt uitproberen om te kijken of de VPN-verbinding bevalt.

Snelheid

Het nadeel van een veilige VPN kan zijn dat je internet wat trager wordt, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. VPN diensten hebben verschillende effecten op jouw internet en het kan geen kwaad om er een aantal uit te testen!

Welke VPN-verbinding past bij mij?

Er zijn dus verschillende onderdelen die uiteindelijk jouw keuze voor een bepaalde VPN-provider zullen bepalen. Het belangrijkste is dat jij voor jezelf uitzoekt waarvoor je een VPN-verbinding wilt gebruiken en of je bereidt bent meer te betalen voor betere kwaliteit. Succes!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu