Geen categorie
Geen reacties

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een uitvaartverzekering?

uitvaartverzekering

Je denkt er liever niet aan, maar financieel kan het gunstig uitkomen: het uitkiezen van een uitvaartverzekering. Een goedkope uitvaart kost toch zo’n 7.500 euro. Om er voor te zorgen dat je naasten niet te maken krijgen met hoge kosten is het slim om een uitvaartverzekering te kiezen. Wanneer je geen uitvaartverzekering afsluit worden je nabestaanden verantwoordelijk voor de kosten. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het uitkiezen van een uitvaartverzekering.

Is een uitvaartverzekering echt nodig?

Een uitvaartverzekering is verstandig om af te sluiten als je nabestaanden weinig spaargeld hebben om de uitvaart te betalen. Op dit moment is het niet meer mogelijk om te ‘sparen’ voor je uitvaart, aangezien de spaarrente nagenoeg nul is.

Wat ga je ongeveer voor je uitvaart betalen?

Ten eerste is het belangrijk om een lijstje te maken met alle kostenposten. Maak een goed onderbouwde schatting hoeveel je uitvaart gaat kosten. Je komt er al gauw achter dat er veel dingen bij komen kijken. Denk niet alleen aan de kist en het graf, maar ook aan de receptie, het aantal uitgenodigden en de rouwadvertentie. Op internet vind je een lijst met alle punten waar je rekening mee moet houden.

Voor welke uitvaartverzekering ga jij?

Vervolgens moet je voor jezelf nagaan welke uitvaartverzekering je graag wilt. Je hebt in grove lijnen drie soorten begrafenisverzekeringen: een naturaverzekering, een kapitaalverzekering en de sommenpolis.

Ten eerste de naturaverzekering: Hierbij krijg je, in plaats van geld, een pakket aan diensten voor de uitvaart. Je kiest dus uit een pakket, waarbij je standaard een aantal onderdelen krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het graf en de kist. Het voordeel is dat dit pakket niet aan inflatie gebonden is. Wel zit je gebonden aan een pakket aan diensten. Zodra iets aan dit pakket wilt toevoegen moet je hiervoor extra gaan betalen.

Verder heb je de kapitaalverzekering. Hierbij krijg je een uitgekeerde bedrag door de verzekeraar. Hierbij heb je de vrijheid om een uitvaartverzorger te kiezen. Het is aan te raden om een waardevaste uitvaartverzekeraar te kiezen. Je betaalt hiervoor iets extra’s, maar hierdoor dekt het uitgekeerde bedrag de uitvaartkosten veel beter!

Tot slot heb je de sommenpolis. Het uitgekeerde bedrag mag na overleden vrij worden besteed. Je mag het dus ook aan dingen naast de uitvaart besteden, zoals aan een dagje uit!

Waar moet je verder op letten bij het uitkiezen van een uitvaartverzekering?

Het is verder aan te raden om de looptijd van de premie in de gaten te houden. Zo kan je er voor kiezen om maximaal een aantal jaar een premie te betalen. Ook kan dit tot een bepaalde leeftijd gelden.

Zoals bij iedere verzekering is het aan te raden om de voorwaarden goed door te nemen. Controleer bijvoorbeeld of je na verloop van tijd de uitvaartverzekering nog kan wijzigen.

Tot slot wil je wellicht ook je kinderen laten meeverzekeren. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om je kinderen gratis mee te laten verzekeren. Kijk ook hiervoor naar de voorwaarden!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu