Geen categorie
Geen reacties

Waarom mensen niet graag voor een dichte deur staan

Stel: je wilt graag iets kopen. Je weet al precies wat je zoekt, en hebt ook de winkel waar je je aankoop wil gaan doen al uitgezocht. Je gaat erheen, met de fiets of met de auto, loopt naar de winkel toe, en ziet dat deze dicht is. Wat doe jij dan? Kom je op een ander moment terug, of ga je op zoek naar een andere plek waar je je aankoop kan doen?

We zoeken wel even verder

Er zijn uitzonderingen, maar de meeste mensen kiezen er op zo’n moment voor om hun aankoop ergens anders te doen. Een en ander hangt natuurlijk een beetje van de situatie af. Had je kunnen weten dat de winkel dicht was, bijvoorbeeld omdat het na sluitingstijd of op een feestdag is, dan zal je vooral geneigd zijn jezelf de schuld te geven. Is een winkel echter gesloten op een moment waarop je zou mogen verwachten dat de deuren gewoon open zijn, dan is de tolerantie meestal een stuk minder.

Voor een dichte deur staan voelt voor veel mensen een beetje als een afwijzing. Je staat daar, met je portemonnee op zak, van plan iets te komen kopen, maar je bent niet welkom. Dat roept negatieve gevoelens op, die ervoor zorgen dat je niet snel nog eens langs zal komen bij deze winkel. Je zoekt wel even verder en doet je aankopen nu en in de toekomst wel op een plek waar ze je wel graag welkom heten.

Ook voor online winkels

Deze situatie geldt in een winkelstraat, maar zeker ook voor online winkels. Hier is de tolerantie voor een gesloten deur vaak zelfs nog wat kleiner, omdat er niemand fysiek aanwezig hoeft te zijn om de winkel open te houden. Een webshop die niet bereikbaar is, bijvoorbeeld door een storing, wekt niet alleen irritatie op, mensen kunnen de shop hierdoor ook meteen een stuk minder betrouwbaar vinden.

En dus is het zaak om een webshop altijd online te houden, zodat je geen klanten misloopt. Om dit te bereiken kies je voor de beste webshop hosting: een partij die zijn servers heeft ingericht op webshops, en weet hoe belangrijk het is dat deze altijd bereikbaar blijven.

Het loont de moeite om te zoeken naar een partij die snapt dat e-commerce hosting een vak apart is, en die zijn systemen zo heeft ingericht dat webshops niet of nauwelijks downtime heeft. Een storing of onderhoud, dat valt nooit helemaal te voorkomen, maar een goede host heeft hier in veel gevallen oplossingen voor die ervoor kunnen zorgen dat winkels op de korte, maar zeker ook op de lange termijn geen omzet mislopen.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu