Communicatie/Telecom, Internet
Geen reacties

Wat zit er allemaal achter een standaard webshop?

Internet gebruiken we tegenwoordig allemaal. Steeds meer webwinkels en overige websites komen online. Achter deze online websites staat vaak nog veel servers en hosting achter. Een daarvan is een virtual private server.

Wat is een virtual private server

Een virtual private server is en laaS dienst (infrastructure as a service). Een virtuele machine die gebruikt maakt van een fysieke server. Hiervan worden de capaciteiten gebruikt.

Hosting

Er  hoort bij een website gebruik te worden gemaakt van een hosting. Dit is als het ware de plek waar de website geparkeerd staat op het web.

Bij een hosting zijn er tevens verschillende aanbieders op de markt. Tussen deze aanbieders zijn er wel wat verschillen. Zo biedt de ene aanbieder een extra bescherming voor je website terwijl de andere aanbieder een voordelige prijs voor zijn dienst vraagt.

Internetverbinding

Uiteraard is een internetverbinding ook handig, anders staat de website tenslotte niet online als er niet aan gewerkt kan worden. Het is belangrijk om te kijken welke internetverbinding het beste is om te gebruiken.  Ook hier zijn namelijk verschillen in. Er zijn namelijk speciale internetverbindingen voor bedrijven. Dit is een pakket dat aangeboden wordt. Als een bedrijf zonder internet komt te staan kan dit namelijk voor grote financiële problemen zorgen. Daarom bieden sommige aanbieders een extra zakelijk pakket aan. Dit houdt in dat in bepaalde gevallen (wanneer er een storing is of het internet doet het niet om een één of ander reden) dan zorgt de aanbieder ervoor dat er altijd nog een back-up verbinding is waar het bedrijf dan op kan draaien. Dit is vaak dan even snel dan het gewone internetverbinding waarmee eerder werd gewerkt.

Lijkt het allemaal ingewikkeld? Dat kan in het begin best kloppen. Vaak hoef je veel dingen niet zelf te doen. Bij bijvoorbeeld een internetverbinding wordt dit door een monteur aangesloten en geregeld.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu