Internet
Geen reacties

Werken in de Cloud: voordelen en nadelenĀ 

Werken in de Cloud

In het Nederlandse bedrijfsleven begint werken in de Cloud steeds meer voet aan de grond te krijgen. Sterker nog: werken in de cloud begint de norm te worden qua computertechniek. Bestanden digitaal kunnen beheren, bewerken, verzenden en altijd en overal kunnen bekijken, is natuurlijk een van de grote voordelen van werken in de cloud. Maar zijn er nog meer voordelen aan het Cloud systeem? En welke werken in de Cloud nadelen spelen een rol van betekenis? Je leest het in dit blog!

Wat houdt werken in de Cloud precies in?

Wat is precies de werken in de Cloud betekenis? De Cloud is een digitale omgeving waarin allerlei bestanden en documenten staan die altijd en overal bereikbaar zijn. Je hoeft alleen maar in te loggen in de Cloud-omgeving en je kunt bij jouw data. Dit kan omdat de bestanden die je online hebt opgeslagen op een externe server staan die je altijd via het inloggen kunt bereiken.

Werken in de Cloud voordelen

Het allergrootste voordeel van de Cloud is dat je hier alle soorten bestanden in kunt opslaan en die op elk moment, wanneer jij dat wilt, kunt raadplegen. Of het nu gaat om Powerpoint, films, grote audiobestanden, Word-documenten of Excel-bestanden: de opslagruimte in de Cloud is nagenoeg eindeloos. Fijn is dat je altijd bij je bestanden kunt, eenvoudig door in te loggen. Daarbij kunnen de bestanden direct online worden bewerkt en opgeslagen. Een externe harde schijf of usb-stick om bestanden te ‘vervoeren’, is dus niet meer nodig. Verder is een van de grote werken in de Cloud voordelen dat dit veilig kan. Als je voor een goed, zorgvuldig uitgekozen wachtwoord kiest, heb je de zekerheid dat niemand bij jouw gevoelige gegevens kan. Ten slotte is een voordeel van de Clouddat je aanzienlijk minder hoeft te printen. Bestanden kunnen namelijk gemakkelijk gedeeld worden.

Werken in de Cloud nadelen

Net als bij elke oplossing zijn er ook enkele werken in de Cloud nadelen. Een van de nadelen is dat er nog een gebrek is aan standaarden. Gegevensuitwisseling tussen afzonderlijke programma’s kan snel leiden tot dataverlies. Nadelig is verder dat je helemaal afhankelijk bent van internet. Is er geen online verbinding, dan kun je dus niet aan slag.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu