Geen categorie
Geen reacties

Desktop vs. laptop: welke heb je nodig?

In deze tijd waar in wij leven waarbij bijna vrijwel alles is gedigitaliseerd, maakt zowat iedereen gebruik van een desktop of een laptop. Vooral nu tijdens deze coronaperiode waarbij veel mensen vanuit huis moeten werken, is het een must om thuis een desktop of een laptop tot je beschikking te hebben. Hieronder zullen wij de voor- en nadelen bespreken en welke voor jou het meest van toepassing zal zijn.

Voor- en nadelen van een desktop of laptop

De voordelen van een desktop t.o.v. van een laptop: de gemiddelde prijs van een desktop ligt over het algemeen lager dan die van een laptop. Een desktop kan je makkelijker upgraden dan een laptop. Denk hierbij aan meer geheugen en een snellere harde schijf. Een lage kans op storingen is ook iets waardoor mensen eerder een desktop aanschaffen dan een laptop. Een desktop is bijvoorbeeld niet afhankelijk van een accu. Tot slot liggen de onderhoudskosten ook lager bij een desktop ten opzichte van een laptop.

De voordelen van een laptop t.o.v. van een desktop: het belangrijkste en wat een laptop onderscheid van een desktop is dat je een laptop altijd en overal kan gebruiken. Een laptop neemt ook weinig ruimte in beslag en is gemakkelijk op te bergen. Als jij de laptop aanschaft dan kan jij gelijk aan de slag gaan. Je hoeft in tegenstelling tot een desktop namelijk geen andere onderdelen aan te schaffen zoals een muis of toetsenbord.

Handiger voor jou: een desktop of laptop

Als een student zijnde is het een must om een laptop aan te schaffen, aangezien je daar gedurende je studie het meest aan de slag mee zal gaan. Daarnaast zou in principe iedereen altijd een laptop aan kunnen schaffen simpelweg omdat het handig is en je het overal kan gebruiken zoals hierboven eerder is benoemd. Een desktop is meer voor mensen die bijvoorbeeld in de ICT zitten, gameliefhebbers omdat zij veel ruimte vrij moeten hebben op hun harde schijf en bijvoorbeeld muziekproducers. Het komt erop neer dat men die veel programma’s etc. zal downloaden veel beter een desktop kan aanschaffen, omdat die daar meer in staat voor is.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu